Mini-schaak

Mini-schaak

€ 3,95
(Incl. 21% btw)
Art.nr. : SM-009
Opmerking:

Mini-schaak is een vorm van schaken die ik al heel lang bij mijn schaaklessen gebruik. Dat wil niet zeggen dat ik de bedenker van het spelen op een 5x6 bord ben, want op internet zijn er meerdere namen te vinden van schaakvarianten waarbij ook op een 5x6 schaakbord wordt gespeeld. Een van deze varianten werd zelfs door de huidige wereldkampioen Magnus Carlsen gepromoot in Noorwegen.

Het idee achter het schaken op een 5x6 schaakbord is vrij simpel. Op een kleiner bord is alles makkelijker te overzien dan op een groot schaakbord en zeker voor jeugdige schakers en schaaksters maakt dat het tot een goede manier om te leren en te oefenen. 

Het is ook een leuke manier om jeugdige schakers/schaaksters snel een echt schaakpartijtje te laten spelen terwijl ze alleen de loop van de stukken kennen en nog niet de bijzondere regels zoals rokade en en-passant slaan. De partijtjes duren meestal ook niet zo lang.

 

Het Mini-schaakbord heeft een afmeting van ca. 30 x 24 cm. en wordt geleverd op kunststof dat zowel oprolbaar is als afwasbaar.

De velden zijn ca. 4,5 x 4,5 cm. 

 

Voor dit product gelden de onderstaande staffelprijzen die automatisch verwerkt worden:

1 -5 stuks € 3,95 per stuk
6 - 9 stuks € 3,50 per stuk
10 of meer stuks € 3,10 per stuk

 

Kijk voor meer informatie op: www.schaakmaarraak.nl/mini-schaak

 

Contact

Kossies Design         
Bloemersmastraat 40   info@kossiesdesign.nl
9822 AD Niekerk   kossiesdesign.nl
Tel. 0594 500887   facebook.com/kossies