Iedereen die kan schaken.

Voor wie?

De leukste manier van leren.

Spelend leren

Gelukkig heel eenvoudig.

Spelregels

Tips en ideeën.

Tips

Op uitnodiging van Frans Huisman, voorzitter van schaakclub Leek, heb ik gisterenavond, 28 oktober, Rekenschaak mogen demonstreren aan de aanwezige schakers. Naast Frans waren ook Tijmen (jeugdleider) en Marjet (jeugdzaken Nosbo) aanwezig en natuurlijk de jeugdschakers.

Al vlug bleek hoe eenvoudig het is om Rekenschaak te spelen, want vrijwel zonder enige uitleg werd er al snel volop geschaakt. Een van de reactie van de kinderen was dan ook, "je hebt de handleiding eigenlijk helemaal niet nodig". Dit is niet helemaal waar, want er werd even vergeten dat ik de belangrijkste dingen in een paar minuten vooraf had verteld. Maar het geeft wel aan hoe makkelijk de kinderen het oppikten en het spel aan het spelen waren.

Niemand was snel uitgekeken op het spel en er werden zelfs meerdere partijtjes gespeeld. Het leuke was ook dat sterkere en minder sterke spelers inderdaad ineens beide kans hadden om te winnen. Tevens werd er veel hoofdrekenen geoefend, om de score te bepalen en dat is op zich natuurlijk leuk meegenomen. 

Frans, Tijmen en Marjet konden al toekijkend zien hoe het spel bij de kinderen aansloeg. Frans opperde al zelf dat het misschien ook wel leuk kon zijn om het eens met de volwassenen te spelen, en dat is inderdaad een goed idee!

Het was ook voor mij erg leuk om te zien hoe veel plezier de schakers hadden met het spelen van Rekenschaak.

Tot slot .....

Het is onmogelijk om op een website of op papier duidelijk te maken hoe leuk Rekenschaak is voor kinderen én voor volwassenen. Het blijven dan maar mijn woorden en als bedenker en maker wordt er uiteraard anders tegen mijn woorden aangekeken, want natuurlijk vind ik het een leuk spel. De enige manier om dus duidelijk te maken dat het echt een leuk spel is, is door demonstraties en door anderen over Rekenschaak te laten vertellen en/of schrijven.

Contact

Kossies Design         
Bloemersmastraat 40   info@kossiesdesign.nl
9822 AD Niekerk   kossiesdesign.nl
Tel. 0594 500887   facebook.com/kossies