Van harte welkom op de website "ik.schaakmaarraak.nl". Deze website is onderdeel van "Schaak maar raak!" en heeft dus ook als voornaamste doel om het schaken, in het bijzonder bij kinderen, te promoten.

Op deze website tref je veel informatie aan maar het is zeker geen nieuwe methode om schaken te leren, daarvoor zijn de Stappenmethode en Chessity veel meer geschikt. Wat kun je hier dan wel vinden? In de eerste plaats tref je hier een heel beknopte uitleg aan van de spelregels, zodat iedereen die "even snel" wil leren wat de spelregels zijn hier alles kan vinden zonder een hele schaakcursus te moeten volgen. Zie het maar als een korte handleiding bij een spel. Deze uitleg is dan ook uitstekend geschikt voor bv. ouders die met hun kind willen gaan schaken en snel de spelregels willen leren.

Daarnaast tref je op deze website ook "Beter schaken" aan. Hier worden allerlei losse onderwerpen aangeboden die je helpen als je beter wilt leren schaken. Het zijn vooral onderwerpen die in echte partijen ook zo voor kunnen komen.  Dan zijn er ook nog enkele schaakpuzzels met uitleg die de moeite waard zijn om te proberen op te lossen als je beter wilt leren schaken.

Tot slot vindt je op deze website ook nog informatie aan over schoolschaken en enkele ander activiteiten van "Schaak maar raak!".

Deze website is eigenlijk nooit af en altijd in ontwikkeling. Besef alleen wel dat dit alles het werk is van één persoon met daarnaast nog gewoon werk, dus dat updates en aanvullingen komen afhankelijk van de beschikbare tijd.

Ik hoor graag reacties op deze website en hoop dat velen er plezier aan zullen beleven.

advertentie Chessity

advertentie Smr

advertentie Shop Smr

advertentie Kossies