Chessity

Wat is Chessity?

Chessity is een online leermethode om spelenderwijs te leren schaken. Het bevat veel game-elementen uit populaire games die een extra stimulans vormen voor kinderen om meer en beter te leren schaken. De methode past zich op diverse manieren aan het niveau en de manier van leren van de speler aan. Het systeem is adaptief en werkt van beginners- tot meesterniveau. Het bevat een leerlingvolgsysteem dat inzicht geeft in de vorderingen van de leerlingen en dat ook advies geeft over de manier waarop de prestaties van individuele leerlingen kunnen worden verbeterd. Chessity is in hoge mate taalloos en is erop gericht dat mensen zelfstandig kunnen leren schaken. Het is platformonafhankelijk. Dat betekent dat het via elk gangbaar besturingssysteem werkt op desktop, laptop, tablet of smartphone. En zonder installatieproblemen.

De bovenstaande tekst komt uit een flyer van Chessity en het geeft in slechts enkele regels goed aan wat Chessity feitelijk is, maar over Chessity moet je eigenlijk niet teveel lezen, je moet het vooral ervaren.

Hoe aan de slag met Chessity?

Om Chessity te ervaren kun je als individu gewoon naar de website van Chessity (chessity.nl) en daar een gratis proefaccount aanmaken. Al snel zul je ervaren hoe leuk en duidelijk de uitleg is en hoe snel je nieuwe dingen leert. Mocht het je echt aanspreken, dan kun je voor slechts € 5,- per maand, of nog goedkoper voor slechts € 35,- per jaar (dat is dus slechts € 2,92 per maand!) alle mogelijkheden van Chessity gebruiken en waar en wanneer je dat maar wil toegang hebben tot Chessity. Het enige dat je nodig hebt is een computer, laptop, mobiel, tablet met internettoegang (én je hoeft helemaal niets te installeren!).

Voor basisscholen is Chessity nog veel interessanter dankzij een samenwerking tussen de schaakbond en Chessity kunnen zij voor slechts € 250,- maar liefst 50 accounts aanschaffen die ze individueel kunnen activeren wanneer er behoefte is (zelfs verspreid over meerdere jaren). Daarnaast zijn de kinderen dan ook een jaar lang KNSB-jeugdlid met enkele voordelen en krijgt de school indien gewenst begeleiding bij het gebruik van Chessity.

De beste tip die ik iedere basisschool kan geven is om geheel gratis Chessity te laten demonstreren op school. Bij mijn eerste kennismaking met Chessity op een basisschool werd er bij de demonstratie slechts enkele minuten iets verteld aan de kinderen en daarna zaten ze allemaal te spelen/leren en was het een doorslaand succes waarbij ze op het eind niet meer wilden stoppen. Neem een kijkje op http://chessity.nl/school.

Waarom Chessity?

Mijn kennismaking met Chessity is ontstaan uit puur praktische gronden. De belangstelling om schaken te leren werd zo groot dat ik dat alleen eenvoudig weg niet meer aan kon. Omdat er ook geen andere schaaktrainers in de nabijheid beschikbaar waren ging ik op zoek naar andere oplossingen en ontdekte zo Chessity. Voor mij is een van de meest aantrekkelijke mogelijkheden van Chessity dat ik voor anderen "Coach" kan zijn binnen Chessity. Op ieder gewenst moment kan ik, ongeacht waar ik ben, heel exact de voortgang van iemand zien. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zowel thuis als op school met Chessity oefenen en kan ik ze in eerste instantie volgen en begeleiden en in mijn schaaklessen die lesstof en oefeningen aanbieden waar ze ook echt behoefte aan hebben. Op deze manier kunnen kinderen dus ook schaken leren op school, zelfs als hun leerkracht niet kan schaken.

"Schaak maar raak!" en Chessity

Ik (en dus ook "Schaak maar raak!") ben volledig onafhankelijk en heb geen enkele commerciële binding met Chessity of enige andere schaakorganisatie. Dat neemt echter niet weg dat ik volledig achter de leermethode van Chessity sta en vol overtuiging Chessity wil promoten. Om deze reden ben ik dan ook "schoolschaak-ambassadeur" voor Chessity en beschikbaar voor het geven van demonstraties en begeleiding bij het gebruik van Chessity.

Tot slot

Mocht uw school al actief zijn met schaken of overwegen dit te gaan doen, neem dan even contact op en vraag om een demonstratie van Chessity. Ik kan dan zorgen dat iemand uit uw regio een Chessity demonstratie op uw school komt geven. De enige voorwaarde is dat er per kind een computer, laptop, tablet is met een werkende internetaansluiting. Een dergelijke demonstratie kost u niets en u zult versteld staan van het enthousiasme van de kinderen.

View the embedded image gallery online at:
http://ik.schaakmaarraak.nl/chessity#sigFreeIdb0678dcbeb

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Huub van der Logt

Bedenker van het project "Schaak maar raak!". Een project om het schaken, met name bij de jeugd, te promoten.


Website: www.schaakmaarraak.nl
E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Log in om reacties te plaatsen