De eerste schaak-quiz!

Spannende schaak-quiz!

Deze avond werd er even niet geschaakt voor de competitie, maar werd er de allereerste schaak-quiz gespeeld. Verdeeld over zes teams kregen de schakers 30 minuten de tijd om 12 leuke, vreemde, lastige en rare schaakvragen op te lossen. Sommige vragen waren echte schaakpuzzels, maar er waren ook vragen die alleen door goed gokken beantwoord konden worden. Een extra moeilijkheidsgraad was dat ieder team slechts één schaakset ter beschikking kreeg. De leden van ieder team moesten de taken dus goed verdelen.

Het werd een spannende strijd tussen zes teams die allemaal de punten wilden verdienen voor de team-competitie. Tot en met de laatste seconde werd er nog gezocht naar de juiste antwoorden op de 12 vragen. Op het eind van de avond bleek dat het team van Imre, Twan en Vera, net als de voorgaande twee rondes van de team-competitie, als eerste was geëindigd. Er werd door alle drie de schakers en schaaksters van dit team dan ook zeer hard gewerkt en er werd uitstekend samen gewerkt. Op de tweede plaats eindigde het team van Wouter, Noa en Feline en derde werd het team van Mark, Roel en Alfina.

Dat de vragen zeker niet makkelijk waren is te zien in de afbeelding waar een drietal vragen in staan afgebeeld. Ze zijn een leuke uitdaging voor de schakende lezer van dit artikel.

In de tussenstand van de team-competitie staat het team van Imre, Vera en Twan bovenaan met 18 punten. Op de tweede plaats staat het team van Mark, Roel en Alfina met 13,5 punt en derde staat het team van Wouter , Noa en Feline met 13 punten.

De volgende ronde zal worden gespeeld bij het Paas-schaken (waar ieder seizoen weer naar wordt uitgekeken). Daar zal het winnende team weer 6 punten verdienen, dus er is nog echt van alles mogelijk.

Er kan in ieder geval worden teruggekeken op een geslaagde eerste schaak-quiz en het zal dan ook zeker iets zijn om vaker te doen.