Success bij GP Chessfestival!

GP Chessfestival Groningen

Het mag dan wel Kerstvakantie zijn voor de schakers en schaaksters van de schaakclub "Schaak maar raak!", maar een aantal wilden toch heel graag meedoen met het jeugd-schaaktoernooi  bij het Groningse schaakfestival op 28 december. Aanvankelijk waren er vier deelnemers van de schaakclub, maar helaas moest Luka Balkema wegens ziekte verstek laten gaan. Hopelijk zal hij er een volgende keer wel bij zijn. De afvaardiging van de schaakclub bestond nu uit Mark van Dorssen, Mike van Denzel en Frank Dijkstra.

Gelukkig speelden ze alle drie in andere groepen zodat ze niet tegen elkaar hoefden te spelen. Mike speelde duidelijk in een sterkere groep en moest echt iedere partij flink aan de slag. Hij wist zich keurig in deze groep te handhaven en eindigde uiteindelijk net buiten de prijzen op de vierde plaats met vier punten uit zeven partijen. Mark was duidelijk in vorm deze dag want partij na partij werd gewonnen. Uiteindelijk speelde Mark slechts één partij remise en won alle overige partijen en daarmee werd hij eerste in zijn groep. De prestatie van Mark mag dan al geweldig zijn, maar deze werd nog eens overtroffen door Frank, want die won al zijn partijen en werd dus eerste met een 100% score. Voor Mark en Frank geldt dat ze een volgende keer zeker in een hogere groep kunnen spelen en dan wat meer tegenstand zullen krijgen. Ze hebben deze middag in ieder geval laten zien daar helemaal klaar voor te zijn.

Deze middag kon er ook nog een speciale prijs worden gewonnen, namelijk een clinic van een uur met de Nederlandse jeugdkampioen Jonas Hilwerda. Om in aanmerking te komen voor deze prijs moest er een tweetal schaakpuzzels worden opgelost ...

Een van de vijf winnaars was Mark van Dorssen!

We kunnen terugkijken op een leuk, gezellig, spannend schaaktoernooi en een mooie (schaak-)afsluiting van 2019.