Spanning en drama!

Interne competitie

Deze schaakavond werd eerst een schaakpartij tussen twee grootmeesters besproken en werd er op diverse momenten gekeken of de zet die ze zelf zouden spelen hetzelfde was als die van de grootmeesters. Daarna werden er partijen voor de interne competitie gespeeld en dat zorgde deze avond voor de nodige spanning en drama.

In groep B speelden Noa en Iris Tjoelker tegen elkaar en dat werd een lange partij waarbij beide dames het elkaar zo lastig mogelijk probeerden te maken, maar waar uiteindelijk Noa het volle punt wist binnen te halen. Datzelfde deed Roel Rozendal in zijn partij tegen Brianne Steevensz.

De op papier meest spannende partij had die tussen de twee nog ongeslagen spelers, Frank Dijkstra en Danny Hofman, moeten worden, maar dit liep anders. Al na enkele zetten raakte Danny per ongeluk de verkeerde pion aan en aangezien de spelregel "aanraken is zetten" geldt werd hem dat direct fataal en was het mat op de volgende zet. Hiermee is in groep B Frank Dijkstra de enige nog ongeslagen speler en lijkt promotie naar groep A niet ver weg meer.

In groep A wist Imre Bekkering ongeslagen te blijven door van Twan Roffel te winnen. In de langste partij van de avond nam de andere nog ongeslagen speler, Wouter Jager, het op tegen Mike van Denzel. Deze partij kende een grillig en dramatisch verloop waarbij het eerst Wouter was die een stuk voor kwam te staan, toen was het Mike die door slim spel met zijn pionnen de stand in materiaal weer gelijk wist te trekken. In wat begon als een vrijwel gelijkstaand eindspel, waarbij remise de meest waarschijnlijke uitslag leek te zijn, begin Wouter echter een cruciale fout en daar maakte Mike direct gebruik van. Daarna was er geen redden meer aan voor Wouter en speelde Mike het foutloos uit. Het ziet er naar uit dat Imre, Mark, Mike en Wouter hun plaats in de A groep wel veilig hebben gesteld en dat het straks met degene die promoveert uit de B groep (Frank?!) wel eens een heel erg spannende finaleronde kon worden dit seizoen. Voorlopig lijkt de te kloppen schaker, Imre Bekkering, te zijn want die is in de A groep nu nog de enige ongeslagen speler.

Deze week speelden de jonge nieuwkomers in groep C hun eerste partijen. Alfina Rozendal gaat aan de leiding, maar de verschillen met Feline Roffel, Niels van Denzel en Vera Horinga zijn erg klein.