Nieuwe kampioenen zijn bekend!

Kampioenen interne competitie bekend!

In de interne competitie zijn alle partijen gespeeld en dus ook alle kampioenen bekend. Deze schaakavond stond echter bol van spanning, sensatie en drama. In groep C speelde Hugo van Vliet een werkelijk uitstekende partij tegen Wouter Vorenkamp en kwam ook volledig gewonnen te staan. Toen een mat echter net geen mat bleek te zijn was Hugo ineens volledig van slag en verloor hij onnodig materiaal en daarmee ook het uitzicht op de eerste plaats. Hugo had alle reden om even erg verdrietig te zijn, maar kan terugkijken op een fantastisch goed seizoen. Hugo is dan ook een van de grootste verrassingen dit seizoen en ik tip hem nu alvast als grote kanshebber voor volgend seizoen. Door deze uitslag is Luka Balkema de nieuwe kampioen van groep C.

In groep D is Noa Tjoelker de kampioen en in groep B Sophie van Vliet. In groep A moest de beslissing vallen in de partij Mike van Denzel tegen Imre Bekkering (zie foto). Ook dit werd een partij met een bizarre ontknoping, want aanvankelijk stond Mike veel beter en waarschijnlijk zelfs gewonnen, maar een foutje werd hem fataal en ging Imre Bekkering alsnog er met de winst vandoor. Tevens werd Imre door deze winst de nieuwe club-kampioen. Mark van Dorssen is de nummer twee en Mike van Denzel de nummer drie. Grootste verrassing in deze groep is zonder twijfel Mike die een enorme sprong voorwaarts heeft gemaakt en volgend seizoen zeker een kampioenskandidaat is.

Spannend bij het snelschaken!

Volgende week is de laatste avond waarop geschaakt wordt dit seizoen en dan moeten de beslissingen vallen bij het snelschaken. In groep A zal de partij tussen Imre Bekkering en Mark van Dorssen bepalen wie de nieuwe snelschaak-kampioen wordt. In groep B is Luka Balkema al de winnaar, maar is de strijd om de overige plaatsen nog open. In groep C is Jenna Kiekebeld de nieuwe kampioen en in groep D gaat de strijd tussen Noa Tjoelker, Hugo van Vliet en Danny Hofman.

Schaakpuzzel-competitie

Volgende week moeten ook de antwoorden van de laatste schaakpuzzel ingeleverd worden en zal de nieuwe Schaakpuzzel-kampioen tijdens de slotavond bekend worden gemaakt.

Slotavond

Op 28 mei zal de slotavond en prijsuitreiking plaatsvinden van dit derde seizoen.