Heel veel partijen!

Eerste kampioenen interne competitie bekend!

Na een vakantie van twee weken, waarin nog wel even een Koningsmatch werd gespeeld, waren alle schakers en schaaksters weer toe aan het spelen van een flink aantal spannende partijen voor de interne competitie en voor het snelschaak-kampioenschap. Met nog slechts drie normale speelavonden te gaan was het in alle groepen ontzettend spannend en waren er meerdere kanshebbers voor de ereplaatsen.

In groep A was er de spannende partij tussen Mike van Denzel en Mark van Dorssen. Mark greep hier zijn laatste kans op de titel door te winnen. Nu moet de laatste partij in deze groep de beslissing brengen wie er clubkampioen zal worden dit seizoen. Grootste kanshebber is Imre Bekkering want die heeft aan remise voldoende in de laatste partij tegen Mike van Denzel. Máár Mike heeft niets te verliezen, want zowel bij verlies als remise is hij toch derde. Wint Mike van Imre dan is Mark van Dorssen kampioen en is Mike tweede en Imre derde. De strijd om het clubkampioenschap krijgt dus een erg spannende ontknoping.

In groep B is de kampioen al bekend en dat is Sophie van Vliet. Zij won haar laatste partij tegen Jenna Kiekebeld die hierdoor derde werd. De tweede plaats gaat naar Fenne de Jong die van haar zus Tess wist te winnen.

In groep C blijft het ook spannend tot en met de laatste partij. Luka Balkema gaat hier door een winstpartij tegen Roel Rozendal aan de leiding, máár Hugo van Vliet kan hem nog passeren als hij de laatste partij tegen Wouter Vorenkamp wint.

In groep D is de kampioen ook bekend en dat is Noa Tjoelker, die door een winstpartij tegen haar zus Iris niet meer in te halen was door Ilse Mollema, die hierdoor tweede wordt.

Op de laatste twee speelavonden worden de resterende vier partijen gespeeld en zal de definitieve eindstand duidelijk worden.

Spannend bij het snelschaken!

Bij het snelschaken is het zo mogelijk nog spannender. In groep A kan letterlijk iedereen nog de kampioenstitel in de wacht slepen, terwijl er nog slechts 3 partijen gespeeld moeten worden. Voorlopig lijken Wouter Jager en Mark van Dorssen de grootste kanshebbers voor de titel.

In groep B heeft Fenne de Jong genoeg aan een half puntje in haar laatste partij om zich van de winst in deze groep te verzekeren. 

In groep C kan Jenna Kiekebeld alleen nog ingehaald worden door Jonathan Hilgersom, maar dan moet Jonathan wel zijn beide laatste partijen winnen.

In groep D gaat de strijd om de winst tussen Hugo van Vliet en Noa Tjoelker en zal de beslissing vermoedelijk in hun onderlinge partij vallen.

Schaakpuzzel-competitie

Ook de strijd om de titel Schaakpuzzel-kampioen is nog enorm spannend. Met nog slechts één puzzelblad te gaan gaat de strijd tussen Mark van Dorssen  en Imre Bekkering. Het laatste puzzelblad (met dubbele punten) gaat hier de beslissing brengen. 

Bij de junior-puzzelaars gaat de strijd tussen Jenna Kiekebeld en Brianne Steevensz en ook hier zal het laatste puzzelblad de beslissing gaan brengen.

Slotavond

Op 28 mei zal de slotavond en prijsuitreiking plaatsvinden van dit derde seizoen. Tot die tijd zijn er dus nog twee schaakavonden met héél erg spannende partijen en zal op de slotavond zelf pas bekend worden gemaakt wie de schaakpuzzel-kampioenen zijn geworden.