Dit was al weer de allerlaatste schaakavond van dit tweede seizoen!

Laatste schaakavond seizoen 2

Op deze laatste schaakvond van het tweede seizoen waren er nog maar een paar inhaalpartijen. De meest bijzondere was die tussen Twan Roffel en Lena Jager. Twan wist hier eerst heel veel stukken te winnen, maar zetten toen met al die stukken op het bord de koning van Lena pat en was het dus remise.

In de laatste inhaalpartij bij het snelschaken won Sophie Bekkering van Dorien Dijksterhuis, maar deze partij had geen enkele invloed op de stand want beide bleven hierdoor de nummers een en twee in de eindstand.

De laatste twee partijen van het seizoen werden gespeeld door Geke van der Til en Fenne de Jong. Dit waren beslissingspartijen voor het Blitz!-schaken, waarbij het ging om plaats twee in de stand. Het waren beide enorm spannende partijen waarbij er op het eind slechts enkele seconden over waren en waarin handen trillend de zetten deden, maar uiteindelijk won Geke en zij is hierdoor tweede geworden in haar groep.

De overige schakers en schaaksters hebben zich deze laatste avond vermaakt met allerlei schaakvarianten én het kijken naar buienradar om te zien of en hoeveel regen er aan zat te komen. Maar er werd ook nog even gekeken naar de partijen van het sterkste toernooi van het jaar dat momenteel in Noorwegen wordt gespeeld. Er valt immers een hoop te leren van de top 10 grootmeesters van de wereld.

Volgende week - Slotavond

Volgende week is de slotavond van dit seizoen. Dan zal ook pas bekend worden wie de winnaar is van de schaakpuzzel-competitie van dit jaar. Er zijn maar liefst zes kanshebbers, dus de gisteren ingeleverde antwoorden gaan de beslissing brengen.

Maar er is op deze slotavond nog veel meer dat bekend gemaakt zal worden en het zal dus, evenals vorig jaar, een avond vol verrassingen worden. Het zal echter ook een avond worden waarop ouders, familie en vrienden kunnen zien hoe fantastisch de schakers/schaaksters het hebben gedaan. Kortom: een slotavond die je niet mag missen!