Al een paar ontknopingen bij het snelschaken deze schaakavond!

Finale snelschaken

De laatste paar schaakavonden van het seizoen zijn altijd een beetje extra bijzonder. Sommige schakers/schaaksters zijn al helemaal of bijna uitgespeeld en spelen ontspannen hun favoriete (of een nieuwe) schaakvariant, terwijl andere nog een of meerdere beslissende partijen moeten spelen en dat begrijpelijk ook best spannend vinden. Dit was precies zo'n avond waarbij ongeveer de helft de finale speelde van het snelschaken terwijl de anderen zich vermaakten met drie nieuwe schaakvarianten (trio-schaak, gras-schaak en moeras-schaak).

In groep C van het snelschaken waren Fenne en Tess de Jong beide in uitstekende vorm en niet te stoppen door Mike van Denzel en Kirsten Dijksterhuis. Hierdoor werd Fenne de Jong de winnaar van deze groep.

In groep B is de winnaar nog niet bekend want een van de spelers was helaas afwezig. De beslissing gaat daar vallen in de partijen tussen Wouter Jager en Dorien Dijksterhuis. Deze avond was het echter wel Sophie van Vliet die twee keer van Mark van Dorssen wist te winnen. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de winst vooral kwam doordat Mark langer nadacht en af en toe vergat de klok te gebruiken en zo ook in gewonnen stelling verloor. Sophie blijkt echter ook het gehele seizoen al een lastige tegenstander te zijn voor Mark.

In groep A moest de winnaar komen uit de partijen tussen Geke van der Til en Sophie Bekkering. Geke had aan één punt voldoende om kampioen te worden, maar het mocht helaas niet zo zijn. Sophie won beide partijen (waarvan de eerste met het nodige geluk) en is daarmee ook dit seizoen snelschaakkampioen, een prachtige prestatie.

Tot slot werd er nog één inhaalpartij gespeeld voor de gewone competiitie. In groep C speelden Anienke Kiekebeld en Roel Rozendal tegen elkaar. Toen ik het ene moment keek bij de partij dacht ik dat Anienke ging winnen, maar twee minuten later kwam Roel me vertellen dat het remise was geworden.

Volgende week

Volgende week en de week erna zullen de laatste partijen van de competities worden gespeeld en worden alle eindstanden van dit seizoen ook definitief. Het wil ook zeggen dat veel schakers en schaaksters de komende twee weken lekker ontspannen kunnen genieten van wat leuke schaakvarianten. Natuurlijk kan er ook nog gewerkt worden aan het oplossen van het laatste puzzelblad, want daar zijn dubbele punten mee te verdienen. dit puzzelblad moet uiterlijk op 22 mei worden ingeleverd. Op 5 juni zal dan de slotavond en prijsuitreiking zijn van het tweede schaakseizoen van de schaakclub.