Het was druk, spannend en er was een erg groot schaakspel op deze schaakavond!

Het wordt iedere week spannender!

Het was een spannende schaakavond, met een aantal verrassende uitslagen. In groep A wist Wouter Jager knap te winnen van Dorien Dijksterhuis en daarmee blijft Wouter kanshebber voor de winst in deze groep. Hij staat één punt achter op Sophie Bekkering, die zonder al te veel moeite van Imre Bekkering won. In een van de twee laatste ronden spelen Wouter en Sophie nog tegen elkaar en daar ligt dus de kans voor Wouter. Geke van der Til kan ook nog een belangrijke rol spelen, want ook al is de eerste plaats voor haar buiten bereik, ze speelt nog zowel tegen Sophie als tegen Wouter.

In groep B is Mark van Dorssen al zeker van de eerste plaats. Hij is tevens de enige met nog een 100% score, maar daar kwam vandaag in zijn partij tegen Sophie van Vliet bijna een einde aan. Mark kwam volledig verloren te staan, maar toen Sophie even over het hoofd zag dat een pion ging promoveren was het alsnog Mark die het punt binnen haalde. Een verrassende uitslag was de winst van Mike van Denzel tegen Tess de Jong. Mike gaat de laatste weken duidelijk beter schaken en dat belooft veel goeds vooral voor het volgende seizoen. Fenne de Jong wist door winst op Kirsten Dijksterhuis gelijk te komen met Sophie van Vliet. Hierdoor zal de laatste ronde gaan beslissen wie tweede wordt, Sophie of Fenne.

In groep C spelen de recente nieuwkomers een spannende competitie. Anienke Kiekebeld won van Roel Rozendal. Daardoor blijft Anienke kanshebber voor de winst in deze groep. Maar voorlopig gaat Twan Roffel nog duidelijk aan de leiding. Deze week won hij van Jenna Kiekebeld. Tot slot besloten Hugo van Vliet en Lena Jager, na een lange en spannende parti, dat remise de beste uitslag was.

Een bijzondere attractie was deze week het grote schaakspel dat op de grond stond en daar werd gretig gebruik van gemaakt zoals op de foto ook al is te zien.

Volgende week

Volgende week is het meivakantie en is er dus geen schaken. Maar voor die tijd is er eerst morgen, 25 april de Koningsmatch in het gemeentehuis van Grootegast en daar doen veel schakers en schaaksters van de schaakclub aan mee. Na de meivakantie zullen dan in de maand mei de beslissingen gaan vallen in alle competities en zal er op 5 juni de prijsuitreiking zijn.