Wederom een nieuw gezicht én de eerste kampioen is bekend!

Het kon dus toch nog drukker ... en nog drukker!

Nu al enkele weken op rij kan ik mijn verhaal op dezelfde manier beginnen ..... wederom een nieuw gezicht en het was dus nog drukker dan de vorige week. Maar het was een gezellige schaakdrukte. Deze avond hebben we eerst gekeken naar de oplossingen van enkele schaakpuzzels, maar als snel werd er geroepen om echt te gaan schaken. Op het programma stond de volgende ronde uit de gewone competitie en daar is het nog erg spannend .... behalve in groep B want daar is nu al de kampioen bekend. Met een overwinning op Mike van Denzel wist Mark van Dorssen een score van 8 uit 8 te bereiken en is daardoor (met nog twee ronden te gaan) niet meer in te halen. Een fantastische prestatie en Mark zal volgend seizoen een aanwinst zijn voor groep A. 

Om de overige ereplaatsen wordt nog volop gestreden door Sophie van Vliet, die van Kirsten Dijksterhuis won en door Fenne en Tess de Jong die remise speelden tegen elkaar. Sophie lijkt er het beste voor te staan, maar moet nog een keer tegen Tess spelen, terwijl Fenne de iets makkelijkere tegenstanders lijkt te hebben. Er kan dus nog van alles gebeuren.

In groep A won Sophie Bekkering van Dorien Dijksterhuis en daamee blijft Sophie aan de leiding gaan. Maar Sophie is nog absoluut niet zeker van een tweede kampioenschap want Wouter Jager won van Imre Bekkering en volgt nu op slechts één punt achterstand. Wouter en Sophie moeten nog een keer tegen elkaar spelen en de eerste ontmoeting werd door Wouter gewonnen. Ook hier kan dus nog van alles gebeuren.

In groep C is het Twan Roffel die maar punten blijft scoren. Deze keer was Hugo van Vliet niet in staat om Twan te verslaan ondanks dat hij erg goed zijn best deed. Anienke Kiekebeld bleef erg goed opletten in haar partij tegen Lena Jager en wist zo de winst binnen te halen. Roel Rozendal mocht het opnemen tegen nieuwkomer Jenna Kiekebeld en wist, na een spannende en erg gezellige schaakpartij met de gekleurde schaakstukken, deze partij te winnen.

Volgende week

Volgende week is de laatste schaakavond van de maand april en spelen we een volgende ronde voor de gewone competitie. Op 1 mei is er dan geen schaken in verband met de meivakantie van de scholen. Voor die tijd is er natuurlijk nog op woensdagmiddag 25 april (13.30-15.30 uur) de Koningsmatch in de Raadzaal van het gemeentehuis in Grootegast.

Op 8 mei is het wel schaken, maar spelen we inhaalwedstrijden en een aantal leuke en bijzondere schaakvariaties. De rest van de maand mei staan de schaakavonden in het teken van de diverse finales, want dan komt de slotavond (met de prijsuitreikingen) op 12 juni al snel dichterbij.